Aleksandra Kregar

Senior Management Consultant, Habitus consulting

dr. Aleksandra Kregar, Senior Management Consultant, Habitus consulting

Aleksandra Kregar deluje na področju poslovnega svetovanja, ki združuje vsa njena dosedanja znanja in izkušnje v korporativnem svetu. Intenzivno se posveča svetovanju tako na področju strateškega marketinga, kot na področju postavitve kulture in njene usklajenosti s strategijo podjetja. Po njenih izkušnjah se dejanska korist zgodi, ko so poslanstvo, strategija in kultura podjetja usklajeni in podprti s strani vodstva.

Pred tem je od leta 2000 delovala v živilski industriji (podjetje Droga). Leta 2005 je sodelovala pri združevanju (pripojitev podjetij Droga in Kolinska, nakup Grand Prom in Štark v Srbiji). V letu 2007 je sodelovala s podjetjem Stern&Stewart, ki je pripravilo izhodišča za strateški razvoj Droge Kolinske – strategijo novega fokusa in reorganizacijo podjetja. Po prevzemu Atlantic Grupe leta 2010 je opravljala različne funkcije v skupini, najprej kot direktorica Centralnega marketinga in kasneje kot direktorica Korporativne strategije. Pred prihodom v Drogo pa je bila Aleksandra vodja oglaševanja Volvo in vodja blagovne znamke v Renault Slovenija.

Kot arhitekta je ustvarila zanimivo karierno pot, ki je vedno temeljila na integriteti, proaktivnosti in radovednosti. Po MBA študiju je leta 2005 na IEDC Bled zaključila še magistrski študij, ter bila v obdobju 2005-2015 habilitirana predavateljica. Akademski svet pa ji tudi z zagovorom doktorata v letu 2021 ostaja pomemben del njenega profesionalnega življenja. Pogosto predava na različnih strokovnih in akademskih dogodkih.

Aleksandra je članica Nadzornega sveta DMS za obdobje 2023-2026, ter članica Odbora za gospodarstvo in finance v Olimpijskem komiteju Slovenije, za obdobje 2022-2026.

Povezani dogodki

  • čet 30. Maj, 2024 15:00

    VODENJE MARKETINGA (DANES)