Enej Kuščer

vizionarski serijski podjetnik, NU

Enej Kuščer svoje znanje iz genetike in sintetične biologije usmerja v delovanje na presečišču biotehnologije, trajnostnih rešitev in zdravstva. Zaradi sposobnosti prepoznavanja priložnosti s svojim podjetjem NU združuje najnovejša znanstvena odkritja z močjo umetne inteligence in globoke tehnologije ter s tem presega meje možnega na področju optimizacije zdravja in podaljševanju življenjske dobe oziroma dolgoživosti.

Enej Kuščer je vizionarski serijski podjetnik, ki deluje na presečišču biotehnologije, trajnostnih rešitev in zdravstva. Z globokim strastjo do življenja v vsej njegovi kompleksnosti je Enej Kuščer svoje navdušenje usmeril v ustanavljanje in vodenje več podjetij, ki si prizadevajo za trajen vpliv.

(So)ustanovitelj številnih prebojnih podjetij
Njegove izkušnje in (pred)znanje iz genetike in sintetične biologije so podlaga za njegova podjetja. V ACIES BIO d.o.o., kjer je danes zaposlenih več kot 50 znanstvenikov, se ukvarjajo s pionirsko natančno fermentacijo in mikrobiološkim inženiringom, pri W2V GmbH s tehnologijami bio pretvorbe brez odpadkov, pri Comet Therapeutics Inc. pa so zaslužni za preboj na področju odkrivanja zdravil za zdravljenje redkih genskih bolezni.

Raziskuje dolgoživost
Kot vodilni na svojem področju ima Enej Kuščer smisel za prepoznavanje priložnosti, na področjih, na katerih lahko sodobna tehnologija reši stare težave. Je tudi ustanovitelj in izvršni direktor podjetja NU, kjer lahko najnovejša znanstvena odkritja združuje z močjo umetne inteligence in globoke tehnologije, da preseže meje tega, kar je (trenutno) mogoče pri optimizaciji zdravja in dolge življenjske dobe. Razvili so orodje, ki razkriva edinstveno biologijo posameznika in mu s pomočjo 3D vizualizacije pomaga optimizirati delovanje njegovega telesa.

Predan je spodbujanju tranzicije od današnjega sistema bolniške oskrbe k preventivnemu osebnemu dobremu počutju in dolgoživosti v prihodnosti. Naj gre za preseganje meja tega, kar je mogoče v zdravstvu, ali zagovarjanje trajnostnih rešitev za planet, Enej Kuščer se na obeh področjih zavzema za spremembe in inovacije v korist človeštva.

Povezani dogodki

  • pet 31. Maj, 2024 10:00

    »Dolgoživost s slovenskim pridihom« oziroma kako graditi globalno znamko v visoko konkurenčni panogi

    Z misijo, da odklene biološki potencial vsake osebe, NU prinaša inovacije na področju dolgoživosti. NU je najobsežnejši in personaliziran digitalni UI-zdravstveni sopotnik na svetu, zasnovan, da posameznikom omogoči upoč…