Gašper Pavlin

raziskovalec, Valicon

Prijatelji ga poznajo kot aktivno, zvedavo in radovedno osebo. Rodil in odrasel v Ljubljani, po izobrazbi diplomirani magister filozofije in sociologije kulture, z večnim interesom po odkrivanju globin človeške psihe in te vpetosti v vsakdanje, družbeno okolje. Trenutno doktorski študent ljubljanske Fakultete za družbene vede, smeri socialna in politična psihologija ter zaposlen kot raziskovalec v agenciji Valicon.

Splošno tipično atipičen predstavnik mejne generacije Z in te prepleta z vplivom generacije Y. Tako še vedno otrok ulice, hkrati pa tudi Windowsa 95, MSN-ja, Sony Ericssona, Mobitel Džabesta ter polifoničnega zvonenja. Tako na eni strani otrok vnanjega vsakdana, na drugi strani pa že otrok novega, digitalnega vala.

Interesno razpet med zasledovanjem prosto časovnih užitkov in kariernih ambicij, med zabavo in odgovornostmi, dolžnostmi. Rad se ukvarja s športom in aktivnim preživljanjem prostega časa, predvsem s plavanjem, turno smuko in kajakaštvom, rad potuje ter fotografira.

Kot raziskovalec se znotraj Valicona pretežno ukvarja s kvalitativnim raziskovanjem, z željo po razumevanju potrošnika, tega vedenjskih navad, potreb, preferenc in stila življenja. Zanimajo ga razlogi, ki se skrivajo v globini odnosa med potrošnikom ter tega vsakdanjim, materialnim svetom. Motivira ga iskanje odgovorov in razlag navidezno povsem vsakdanjega vedenja, zaradi česar se tudi znotraj doktorskega študija posveča tematiki avtoritarnih režimov in teh človeških preferenc za prevzem oblasti.

Povezani dogodki

  • čet 30. Maj, 2024 10:00

    GenZ je pred vrati trgovin – kaj je za njih trgovina in kaj so vrata?

    Večinoma otroci generacije X, so bolj izobraženi, bolje informacijsko opremljeni, bolj finančno pismeni kot njihovi predhodniki. So pragmatični, vizualni, avtentični. Nekateri jim pravijo digitalni domorodci. Če so bili …