Luigi Fuzio

predsednik uprave, Intesa Sanpaolo Bank

Kot nekdanji izvršni direktor za področje poslovanja s prebivalstvom in upravljanja premoženja v mednarodni diviziji hčerinskih bank (International Subsidiary Banks Division, ISBD) znotraj skupine Intesa Sanpaolo, je v zadnjih dveh letih vodil izvajanje strategije poslovanja s prebivalstvom v hčerinskih bankah, ki delujejo v okviru divizije ISBD.

Preden se je pridružil skupini Intesa Sanpaolo, je bil štiri leta vodja področja za koordinacijo poslovne mreže v eni od največjih italijanskih bančnih skupin, skupini UBI, ki se je leta 2021 združila v skupino Intesa Sanpaolo. V tem obdobju je bil tudi namestnik predsednika in član upravnega odbora družbe UBI Sicura S.p.A. ter član upravnega odbora družbe UBI Leasing S.p.A.

Med letoma 2015 in 2016 je bil namestnik generalnega direktorja ter vodja prodaje in trženja v družbi CreditRas Assicurazioni S.p.A. iz Milana, skupnem podjetju zavarovalnice Allianz in banke UniCredit za bančno-zavarovalne produkte. V obdobju med letoma 2007 in 2015 se je pridružil skupini UniCredit, v kateri je najprej zasedel položaj vodje področja za koordinacijo poslovne mreže in nadzor pri mreži za družinska ter mala in srednje velika podjetja v Bologni (F&SME Network), nato pa še položaj višjega podpredsednika in vodje področja za bančno poslovanje s prebivalstvom za območje Osrednje Italije v Rimu. Pred tem je bil štiri leta vodja področja za bančno poslovanje s prebivalstvom v družbi Capitalia.

Svojo kariero je začel v industriji poslovnega svetovanja, najprej pri družbi Accenture (nekdanja Andersen Consulting) kot višji svetovalec in analitik, nadaljeval pa kot vodja sektorja za vpletenost strank v družbi McKinsey & Company.

Za predsednika uprave Intese Sanpaolo Bank je bil imenovan 13. 3. 2023.

Povezani dogodki

  • čet 30. Maj, 2024 14:20

    Prihodnost uporabniške izkušnje mladih – pogled CEO

    Luigi Fuzio (Banka Intesa Sanpaolo)…