Sanela Peresciutti

specialistka gastroenterologije

Sanela Peresciutti, dr.med.

Diplomirala je na Medicinski fakulteti v Sarajevu (Univerza v Sarajevu), od leta 2011 je zaposlena v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana na Kliničnem oddelku za gastroenterologijo. Redno se dodatno izobražuje in usposablja s področja psihologije in psihoterapije, med drugim je opravila večmesečne dopolnilne študije v ZDA, Nemčiji in Švici.

Od leta 1997 je sodelovala na več seminarjih, delavnicah, konferencah po celem svetu, od Južnoafriške Republike, Rusije, Zimbabveja, Mehike, ZDA do Estonije, Finske, Romunije, Turčije … Teme njenih nastopov se dotikajo komunikologije, medijev in novinarstva, politike in družbenih vprašanj, religije, medicine. Je mlada zdravnica in vesela oseba, ki svobodno govori o pomembnosti objemov in seksa v vsakdanjem življenju. Njena največja strast je govoriti o emocionalnih možganih. Uživa v hoji po slovenskih hribih, večurnem klepetu z dobro prijateljico in se pogosto naključno objema. Njena želja je motivirati ljudi in njihovo domišljijo, da se dotaknejo endorfinov okoli nas. Napisala je knjigo ‘Spodbude’ in imela več kot 20 intervjujev na temo emocionalnega zdravja.

Povezani dogodki

  • čet 30. Maj, 2024 16:30

    Zaupanje in optimizem

    Dandanes se veliko govori o stresu, depresiji, motiviranosti, odnosih v službi in doma. Sanela Peresciutti bo v svojem predavanju poudarila pomembnost psihološke kleti v vsakdanjem življenju, zakaj na njo ne smemo pozabi…