Sebastjan Plavec

direktor marketinga, Adacta

Sebastjan Plavec je strokovnjak na področju B2B marketinga, prodaje in strateškega razvoja z več, kot dvajsetletnimi izkušnjami v segmentu rastočih tehnoloških podjetij.

Diplomiral je na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, karierna pot pa ga je hitro popeljala do vlog povezanih z razvojem poslovanja in mednarodnih trgov. V svoji prvi vodstveni vlogi je kot direktor marketinga v podjetju Hermes SoftLab skrbel za podporo rasti na trgih, kot so DACH, kasneje se je pa, kot direktor irske podružnice spogledal tudi z UK in irskim trgom.

S širokim spektrom veščin, ki vključujejo strategijo razvoja, produktni management, marketinške strategije, strateška partnerstva, pogajanja, coaching in vodenje timov, Sebastjan izstopa, kot tisti, ki zna povezati različne time, kar je ključno za rast in vzpodbujanje inovacij.

Karierna pot ga je popeljala za nekaj časa popeljala tudi v B2C vode in telekomunikacijsko Industrijo, pa potem spet nazaj med tehnološka podjetja.

Kot CMO pri podjetju Adacta je trenutno odgovoren za marketinško strategijo in operacije, strateška partnerstva in odnos s tržnim analitiki, med ključne dosežke pa šteje vzpostavitev marketinga, kot strateške funkcije, ki nudi podporo področjem kot so produktni management, pozicioniranje, podpora rasti na novih trgih, ter visok rating, ki je podjetje doseglo pri tržnih analitikih (vključno z uvrstitvijo v Gartnerjev Magic Quadrant).

Poleg svoje profesionalne kariere, pomembno vlogo igrata tudi glasba in fotografija, saj je po njegovih besedah »poleg operativnih kompetenc za uspeh v marketingu potreben tudi kanček umetniškega pridiha«. Svoje dvajsetletne izkušnje pa deli tudi preko svojega B2B Marketing bloga in izobraževalnih delavnic.

 

Povezani dogodki

  • čet 30. Maj, 2024 10:50

    UČINKOVITI V B2B