Predstavljamo programske sklope SMK!

Na Slovenski marketinški konferenci se dobimo 30. in 31. maja v Portorožu, razkrivamo vam 12 sklopov letošnjega programa.  Enajst sklopov je vsebinskih in zajemajo vsak aktualna marketinška vprašanja, s katerimi se vsakodnevno srečujete pri vašem delu.

Vsebinski sklopi so:

 1. NOVIM IZZIVOM NAPROTI – Prihodnost je vznemirljiva, saj prinaša nove priložnosti, a je tudi polna morebitnih neznank. Kako se premišljeno pripraviti na prihajajoče izzive pred nami, bo fokus naših dveh uvodnih govorcev
 2. KAKO OSVOJITI SVET – Svet je vabljivo polje neskončnih možnosti. A kako ga uspešno osvojiti in se počutiti na novih trgih kot doma, bodo povedali iz svojih izkušenj govorci tega vsebinskega sklopa.
 3. UČINKOVITI V B2B – B2B ima svoje specifike, ki jih je nujno razumeti in obvladati. Trije odlični primeri dobre prakse vam bodo zagotovo v pomoč. Še posebej, če razmišljate trajnostno. Izvedeli pa boste tudi, zakaj je lahko smiselno v B2B razmišljati o končnem uporabniku.
 4. NOVA GENERACIJA– Generacija Z, phonesmart ljudje, od znamk pričakujejo povsem drugačno uporabniško izkušnjo kot starejše generacije. Predavatelji bodo delili svoje izkušnje in znanje, kako jo ustvariti.
 5. NA TI Z AI – Spoznali bomo, kako lahko umetno inteligenco koristno uporabite v svojih marketinških procesih, pri ustvarjanju vsebine ter pri komuniciranju. Pogledali bomo tudi, kakšna orodja razviti, da bodo v korist našim uporabnikom.
 6. VODENJE MARKETINGA – Kakšne spremembe v delovanju in razmišljanju vodje so pomembne v teh časih? Ponujamo vam vpoglede v izzive vodenja in zaposlovanja oziroma pri odkrivanja marketinških talentov.
 7. ZDRAVO JE PRIZNATI NAPAKE – Razvijanje pristnih odnosov in iskrenost ter sprejemanje tudi neuspehov pripomorejo k večji odpornosti in zadovoljstvu v življenju. Kako si priznati napake in ohranjati motivacijo? To je le nekaj poudarkov vsebinskega sklopa, za katerega verjamemo, da bi bila napaka, če ga zamudite.
 8. Z RAZLOGOM DRUGAČNI – Strategije so odraz našega znanja, dejanj različnih virov ter prepričanj. Pri tem je pomembno držati svojo smer, tudi če odstopa od drugih. Izvedeli boste, kako lahko drugačen način razmišljanja ustvari uspešne globalne zgodbe.
 9. KREPIMO MOČ MARKETINGA – Kako naj marketing okrepi svojo vlogo v podjetju, da v še večji meri postane gonilo rasti in generator sprememb? To vprašanje je vedno znova zelo pomembna tema, zato ji bomo dali tudi letos prostor in ponudili koristne odgovore.
 10. POGLED V ZAKULISJE – Z marketinško miselnostjo prežeta podjetja lahko dosežejo transformacijo panoge, razširijo svoje segmente, poiščejo nove uporabnike, ustvarijo povsem drugačne produkte. Verjamemo, da nam bo vsem zanimiv in koristen pogled, kaj se dogaja v zakulisju takšnih premikov.
 11. SAMOZAVEST KOT DOBRA NAVADA – Kako delovati brez lažne skromnosti ali sindroma vsiljivca? Naš cilj je spodbuditi vas k temu, da bo samozavest vaša marketinška veščina, ki vam bo v pomoč pri kljubovanju pritiskom sodobnega sveta.
Celoten program SMK lahko preverite tukaj.

Dvanajsti sklop pa je namenjen druženju. Potekal bo vse od vašega prihoda na Slovensko marketinško konferenco ter trajal prav do konca. Namenjen je povezovanju, ustvarjanju novih poznanstev, negovanju starih, pridobivanju neprecenljivih spominov in utrjevanju moči sodelovanja.